کاربرد فیلتر کربنی در سیستم های تصفیه آب

کاربرد فیلتر کربنی در سیستم های تصفیه آب

کربن ماده‌ای است که همواره به عنوان یک جاذب بسیار قوی ناخالصی‌ها از سیالات مختلف مدنظر قرار گرفته و کاربردهای زیادی در حوزه تصفیه آب داشته است. فیلترهای کربن فعال بصورت گسترده‌ای در تصفیه آب آشامیدنی در تصفیه خانه ها و منازل استفاده شده و عمدتاً در دو نوع کربن فعال دانه‌ای و کربن فعال پودری وجود دارد .هرچند هر دو نوع فیلتر اثربخشی قابل قبولی دارند، اما کربن فعال پودری به دلیل برخورداری از سطح تماس بالاتر با سیال نسبت به کربن فعال دانه‌ای از قدرت جذب بالاتری برخوردار است.

کربن فعال چیست؟

کربن فعال که در فرآیند تصفیه آب استفاده می شود، در اثر انجام عملیات حرارتی بر روی موادی که بنیان اصلی آنها کربن است تشکیل می شود و در سطح آن میلیون ها شکاف و حفره ریز میکروسکوپی وجود دارد. اگر به سطح کربن فعال ، به وسیله میکروسکوپ نگاه کنید سطحی مثل سنگ پا را مشاهده خواهید کرد. این خلل و فرج روی سطح کربن فعال باعث می شوند که سطح تماس فیلتر کربن با آب بیشتر شود. به طوری که نیم کیلو کربن فعال ، سطحی معادل ۶۰ تا ۱۵۰ هکتار فراهم خواهد کرد. این منافذ میکروسکوپی مانند تله ای برای مولکول های آلی بزرگ عمل خواهد کرد و همچنین مولکول های آلی کوچک نیز جذب سطح کربن خواهند شد.

مخازن FRP

مخازن FRP فیلترهای تحت فشار کربنی همانند فیلترهای تحت فشار شنی می باشد، با این تفاوت که در این مخازن کربن اکتیو جایگزین سیلیس می شود. فیلترهای کربنی به عنوان پیش تصفیه های) RO سیستم تصفیه آب به روش اسمز معکوس)، تصفیه آب های معدنی، تصفیه نهایی آب شرب، صنایع غذایی، جذب رنگ پساب های رنگرزی و جذب مواد آلی تجزیه ناپذیر پساب ها مورد استفاده قرار می گیرد. این فیلتر ها بدلیل وجود تخلخل موجود در ساختار کریستالی خود قادر به ایجاد پیوند های بین مولکولی بین میکروارگانیزم ها و کربن فعال بوده که این امر باعث حذف این مواد از آب خروجی و در نتیجه تصفیه آب می شود.

فیلتر کربنی